Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 18 de març del 2018

Bastiments 2 i Coma de Vaca



Els “buscadors de pow”  tenen certa similitud amb els “surfers”, buscant  en lloc adequat, el moment adequat per encarrilar la sortida, mirant i remirant els  dades  meteorològiques, uns amb la neu i els altres amb les grans ones, de vegades però, desprès de moltes informacions obtingudes la cosa fa llufa i la emprenyada és superior, però hi  han vegades que la providència et porta al lloc idoni en el moment idoni, és llavors quan la penya  troba el seu objectiu.
Aquest és el cas d’aquesta setmana, be ja en portem moltes en situacions difícils de controlar, però aquesta anàvem al límit, unes nevades de tarda –nit, un mati que ja veuríem si és resoldria amb bon temps, degut a tot això molta penya és tira enrere i sols som tres: en J.j Padnon, en  Seques que aquest any no ha fet gaires sortides i vol provar sort i jo, i res, cap a Vallter s’ha dit.
Un cop arribats a les pistes patim per que sembla que no hem encertat, dia ventós i núvols de retenció al nord, enfocarem doncs cap el coll de la Marrana i si cal recularem.
Però com per art de màgia abans de arribar al coll, s’obre el cel i para el vent, al davant el Bastiments amb una pala que ja intuïm per el neguit que allà hi ha el pow-pow. Comencem a enfilar rapit, deixem enrere en Sekes que anirà al seu ritma, no arribem ni al cim, nosaltres anem a l’ho nostre, pells fora i a xalar, impressionant, per d’arrere ens venent d’altres i cadascun tria la seva línia, això és una passada!!! Veiem en Seques que encara esta pujant, arribem a baix de la pala, fora pells i de nou cap a munt, estem ben sonats, veiem en Sekes que comença a baixar, arribem a dalt de nou, pells fora i tornem-hi fins trobar al Sekes.
Però la gresca no s’ha acabat, anirem cap a Coma de Vaca, convencem al Seques de venir, que no és fa pregar  gairei de nou, pastis blanc, de nou pow i així anem tirant per la vall fins que la cosa ja planeja. És hora de fer un menjuc, fa caloreta , fa sol i neva una mica, ja surten alguns núvols per el sector nord, és hora de tornar a remuntar.
Ha sigut una gran jornada, el sector de Coma de Vaca esta a petar de neu, Tirapits, Infern, tot el cercla i la vall curulla de neu. Arribem a dalt la Marranan i una ultima ullada a les muntanyes, el Bastiments petat per tot arreu, sector de la Dona i Mantet mes ventat, així doncs no cal anar massa lluny per trobar de moment bona neu.
 Ah! i al final 1400 metres de desnivell positiu.



ventada al Gra de Fajol










J.j Padnon

el noi de Milany Sekes






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada