Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 14 de maig del 2017

Mataró cap el Vallès, comença la temporada betetera

el recuperat Eladio


Un cop passada la temporada de les sortides a la neu toca treure de nou la maquina de dues rodes i per això hem preparat una bona ruta per començar de nou la temporada.
La ruta proposada anirà del mar cap el interior, el Vallès tot creuant la Serralada Marina i la Serra del Corredor, amb pistes i corriols que ens endinsaran a paisatges i racons de gran bellesa, de molt segur una de les millors rutes d’aquestes contrades.
Doncs be, dissabte mati, sortim de Mataró i enfilem cap el Parc Forestal per la pujada de Cal Laru tot passant per el costat de la font dels Tres Ratjos, un cop a la cornisa anem a buscar la baixada cap el poble de Dosrius, a on anirem a posar aigua al safareig del poble. D’aquí anirem a buscar la pujada al Castell de Dosrius, però ho farem tot anant a buscar el camí que surt del restaurant de Can Batlle i que enfila per el bosc per un sender utilitzat per tir amb arc fins arribar en forta pujada a les Costes d’en Vergos, un cop aquí trobem la pista que ens portarà cap a la urbanització de Can Massuet, d’aquí direcció al Far sense arribar-hi doncs a agafarem un camí que ens dura cap el Camp de la Pedra, que en aquesta època del any esta tot tacat de vermell de les roselles, seguirem al costat del camp, al davant ja tenim el Montseny i les planes del Vallès, seguim cap a la bonica casa de Can Ferrerons amb la seva imponent alzina centenària. Passem per davant la casa, ara és lloga per temporades o caps de setmana, i anem seguint per la pista en suau baixada ja en direcció cap a Collsabadell, però al tanto!!, en  un revolt de la pista anem a buscar un corriolet que ens portarà a fer una bona baixada per un reco força amagat, les Artigasses, una bona descoberta, que ens porta a l’ermita de Sant Sadurní de Collsabadell. Ara el camí és plàcid passant per el costat de camps de cultiu i a la dreta la via del tren. Anem seguint fins trobar la carretera de Llinars a Dosrius, la creuem i agafem una pista asfaltada (planell indicatiu) passant per variem masies, la pista que volíem fer esta tancada i barrada, segons ens explica una veïna el propietari no te ganes de que la gent passi per allà, busquem una alternativa i tornem a recuperar el vial que va al costat de la carretera fins passar per dessota un pont i enfilem una forta pujada que ens dura a un seguit de corriols i corriolets fins a sortir a una pista que ja ara si ens porta al xiringuito de la Torrassa del Moro. Corriol trial-ler que ja coneixem cap el Collet, per aquí ens trobem un cotxe que és para, l’amic Eladio que viu per aquesta zona ens ha vist de lluny i ens ha vingut a veure’ns. Ens ha fet gracia trobar aquest xicot, a mes que ha estat un temps de baixa degut a una caiguda amb la bici, ara sembla ser que aviat el tindrem de nou en nosaltres. I res des de el veïnat de Sant Carles a tocar amb el coll de Parpers de nou ja veiem el mar ara tan sols ens queda baixar cap a Riudemeia per un corriolet força divertit de baixada i cap a casa que va sent hora de dinar.

No esta gens malament, per ser la primera sortida, a mes la ruta val molt la pena i hem descobert noves zones que encara no coneixíem.

Bikers del Sorreig: Artur, J.j Padnon i jo.

47km i 1200 metres de desnivell. https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17741781





Can Ferrerons

l'alzina


Sant Sadurní de Collsabadell

la Torrassa del Moro



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada